Prečo je plyšový medveď dokonalý darček na Valentína?

Deň svätého Valentína sa blíži. Hľadáte dokonalý darček pre priateľku? Čo takto veľký plyšový medveď. Nie len, že s ním vytvoríte romantické gesto ako z filmu, ale taktiež s ním darujete nikdy nekončiace objatie. Za plyšovým medveďom sa navyše skrýva kopec príbehov a zaujímavostí. 

Velký plyšový medvěd Valentýn (5)

Plyšové medvedíky sa pre svoje roztomilé prevedenie a huňatú srsť stali symbolom osláv Valentína. Muži ich darujú dámam už dlhé roky a plyšový macko tak už dávno nie len hračkou pre deti. Poteší všetky vekové kategórie a každá žena bude rozumieť, že jej chcete vyznať lásku, keď jej venujete plyšového medveďa.

 

1. Akého plyšového medveďa vybrať?

Pokiaľ hľadáte plyšového medveďa na Valentína, čím väčší, tým lepší. Veľký plyšový medveď vašu milú naozaj prekvapí a ukáže, ako moc vám na nej záleží. Keď zaklopete 14.februára na dvere s obrím plyšovým medveďom, určite bude šťastím bez seba. Aký bude ten pravý medveď pre váš darček? Mal by mať 200 cm alebo ak chcete skôr menšieho, tak okolo 100 – 130 cm? Alebo mierite vysoko a viete, že keby mal plyšový medveď 300 cm, to by bol teda nezabudnuteľný Valentín

V našom e-shope nájdete plyšové medvede od 130 cm do 350 cm.

 

1.1. Menšie plyšové medvede 

Pokiaľ potrebujete darček na Valentína, ktorý sa zmestí aj do menšieho bytu, budete zrejme vyberať z menších plyšových mackov. Slovom menší myslíme stále medvede okolo 100 – 150 cm. Menší medveď, ktorý ale stále priateľku nadchne je napríklad béžový medveď Amigo 90 cm.

O niečo väčší je medveď Amigo 130 cm. Môžete ho získať aj v sladkej ružovej farbe. 

Trochu iný typ macka je plyšový medveď Bueno. Toho ponúkame napríklad v bielej farbe a vo veľkosti 140 cm. 

 

  

1.2. Stredné plyšové medvede 

Pokiaľ sa do vášho valentínskeho darčeku pre priateľku chcete naozaj pustiť a ísť do nadľudských veľkostí, pozerajte sa po plyšových medveďoch okolo 200 cm. Tie majú veľkosť dospelého chlapa a môžu byť pre vašu milovanú rukami, keď akurát vy nemôžete. Dodajú jej trochu dobrej nálady a útechy. 

Roztomilý macko v ľudskej veľkosti je šedý plyšový medveď XXL. Má 180 cm a nádhernú mašľu. Jeho jednoduchý dizajn navyše bude sedieť do každej miestnosti. Takéhto medveďa predsa len do skrine neschováte, tak nech teda ladí k vybaveniu miestnosti. 

Veľkosť prerasteného basketbalistu má plyšový medveď Amigo. Jeho výška je 220 cm. Bude mať pre vašu priateľku naozaj maznavú náruč. 

 

 

1.3. Obrie plyšové medvede 

Je čas na veľké romantické gesto? Chcete tohtoročného Valentína naozaj ozvláštniť? Alebo sa možno chystáte na žiadosť o ruku? Nech už ide o špeciálnu príležitosť, alebo len chcete svojej partnerke ukázať, že je pre vás naozaj výnimočná, nešetrite na veľkosti a vyberte obrieho plyšového medveďa

Trojmetrový plyšový medveď Amigo na vás čaká v bielej a ružovej farbe. 

A ten naozaj najväčší dlháň, ktorého môžete dostať, je plyšový medveď XXXL, ktorý má 350 cm. 

 

 

2. Medvede Rose Bear z ruží , ktoré nikdy nezvädnú 

Najčastejšie prianie, ktoré majú dámy na Valentínsky darček sú ruže a plyšoví mackovia. Teraz to môžete spojiť v jeden skvelý darček. Ponúkame medvede zo zamatových ruží.

Sú elegantným spôsobom, ako darovať bežný darček, ale v originálom podaní. Navyše sú taktiež zaujímavá dekorácia, ktorá vás bude vašej partnerke neustále pripomínať.

Môžete si vybrať, či chcete bieleho, červeného, ružového alebo šedého medveďa. Niektoré majú taktiež srdiečko. Medvedíky z ruží sú veľkí od 25 do 60 cm. 

 

 

3. Zaujímavosti o plyšových medvedíkoch 

  • Prvý plyšový medvedík vznikol už pred 118 rokmi. Vyrobila ho Margareta Steiff. A jej meno do dnes nesie prestížna a legendárna značka plyšových medvedíkov. Mať medvedíka Steiff je vo svete plyšových hračiek niečo ako vlastniť Porsche vo svete áut.
  • Plyšové medvedíky sa časom menili. Približovali sa bližšie a bližšie roztomilej podobe. V minulosti mali viac realistickú podobu. Dnes sú takmer symbolom roztomilosti.
  • Aj preto pomáhajú policajtom a hasičom upokojovať deti, ktoré sa stali obeťami nejakej nepríjemnej udalosti. V Amerike vznikla originálna séria medvedíkov priamo pre záchranné zložky, ktoré vozia pri sebe.
  • A viete, prečo sa v angličtine plyšovému medvedíkovi hovorí Teddy Bear? Americký prezident Theodore Roosevelt sa vydal na lov a odmietol pri ňom zastreliť medvieďatko. Vďaka tejto historke potom prvé plyšové medvedíky začali výrobcovia pomenovávať Teddy.