Tipy na vianočné darčeky pre najmenších

Možno si už lámete hlavu, čím tento rok potešiť pod stromčekom malé bábätko. Byť Ježiškom pre deti príbuzných a kamarátov nie je ľahké, ale môžete si prečítať pár tipov na vianočné darčeky pre deti, ktoré vám možno pomôžu s rozhodovaním. 

tipy-na-dárky-pro-nejmenší

Obsah: 

Darček pre bábätko od tety môže byť ten najúspešnejší z celej nádielky, ale tiež môže skončiť v zabudnutom rohu detskej izbičky, pokiaľ sa netrafíte. Pri výbere sa snažte premýšľať ako hravo, tak prakticky a zvážte:

  • ak darček pre bábätko bude zaujímavý o dlhšiu dobu (hneď z niečo nevyrastie),
  • či sa bude dobre udržiavať (bude umývateľný alebo prateľný),
  • ak je originálna. Ako špeciálny Ježiško máte možnosť prekvapiť niečím novým.

Tápete, aké darčeky sa hodia pre deti podľa ich veku?

Darček pre 3 mesačné bábätko

Novorodenci ešte možnia darček od vás toľko neocení, však  na ne aj napriek tomu nezabudnite. Správny darček môže veľmi potešiť rodičov, prispieť k rozvoju dieťaťa, alebo mu priniesť veľa pohodlia. Pri výbere môžete zabrúsiť ako do kategórie hračiek pre najmenších, tak aj do výbavičky pre bábätko< /a>.

Mladé rodiny určite uvítajú nejaké doplnky do ich vybavenia, aj preto, že prvé mesiace s novým prírastkom môžu byť finančne náročné. Ak máte na kúpu darčeka väčší rozpočet, určite ich značne poteší, ak bábätku kúpite napríklad špeciálne elektronické ležadlá, ktoré na chvíľu rodičov zastúpia v hojdaní. Na chvíľu si oddýchnuť je predsa ten najväčší darček, však?

Ďalšie skvelé darčeky pre najmenších sú rôzne rozvojové hračky. V tomto veku ich zaujmú výrazné tvary a veľmi kontrastné farby (napríklad bielo-čierna kombinácia). Dajte pozor na hračky s malými časťami.

Darček pre deti 6 mesiacov 

Keď hľadáte darček pre polročné bábätko, tam už začína väčšia zábava. Bábätká oveľa viac reagujú na svoje okolie a začína ich svet naozaj zaujímať. Darček pre 6 mesačné bábätko môžu byť hračky, ktoré vydávajú zvuky, šuštia a hrkajú. Aj hračky do vody sa určite stretnú s úspechom.
Vyberajte ale vždy darčeky, ktoré je ľahké umyť. Deti v tomto veku rady všetko ochutnávajú.

Darček pre ročné dieťa 

Od 1 roku už deti začínajú chodiť a objavovať svet úplne z nového pohľadu. Zaobstarajte im teda ako darček niečo, čo môžu sami skladať, opierať sa o to alebo sa na tom dokonca povoziť. Rodičia deťom okolo 1 roka kupujú často rôzne vozítka, chodítka alebo interaktívne panely, aby podporili rozvoj ich motoriky i logického myslenia.

Darček pre dvojročné dieťa 

Pri výbere vianočného darčeka pre deti 2 roky a staršie môžete byť kreatívni. Bude ich veľmi baviť hrať sa na profesie alebo stláčať rôzne cumlíky. Už je to tiež doba, kedy ocenia plyšiaky a zároveň ich celé neohryzú. Skvelý darček sú aj drevené hračky. Prírodný materiál je deťom veľmi príjemný na dotyk a rozvíja ich smerom k väčšiemu kontaktu s prírodou. Navyše sú drevené hračky veľmi odolné.

Darček pre deti 3 roky 

Keď už sú deťom 3 roky, otvára sa vám svet hračiek naozaj. Už sa nemusíte báť o prehltnutí malých častí (aj keď samozrejme stále platí, že deti by mali byť pri hre pod dozorom), deti zvládajú koordinovať ručičky aj nožičky a poradia si s detskými kuchynkami, elektrickými autíčkami, odrážadlami, stavebnicami</ strong> a množstvom ďalšieho.

Top 6 vianočné darčeky pre deti 

Po poriadnom listovaní, som pre vás spísala tie najlepšie vianočné darčeky pre deti pre tento rok 2021. Všetko, čo ma zaujalo a čo nejakým spôsobom vyčnievalo z radu, nájdete v nasledujúcom zozname:

1. Detský elektrický traktor 

Elektrické autíčka sú hitom posledných rokov a Vianoce sú ideálny čas, kedy si takú špeciálnu hračku nadeliť. Ale tento rok ma zaujalo, koľko rôznych variácií autíčok môžete zaobstarať od policajných a hasičských áut, cez pracovné stroje po traktor.

Elektrické autíčka budú deti baviť, pretože spájajú ten dospelý a detský svet. Môžete ich povoziť v naozajstnom vozidle a úplne bezpečne. Akonáhle deti samé sedia, môžete si začať s autíčkom užívať zábavné popoludnie. (A určite budú baviť aj oteckov)

2. Multifunkčný ovládač pre bábätká 

Farby, tlačidlá, zvuky. To všetko bábätká milujú. A pokiaľ to všetko spojíte do jednej hračky, nemôžete šliapnuť vedľa. Rôzne ovládače alebo panely s rozličnými funkciami sú skrátka hit. Stláčaním tlačidiel si deti trénujú svoje malé nemotorné prsty a učia sa chápať svet.

Multifunkčný ovládač je navyše aj finančne dostupná hračka, ktorú zaobstaráte okolo 11€.

3. Hračka do vane na tvorenie bublín 

Tiež si ešte pamätáte tie časy, kedy vaša vaňa bola obložená hračkami a každý večer sa menila na bojové pole, prístav alebo rybník plný kačičiek? Hračky do vane majú svoje zvláštne kúzlo a deti úplne fascinujúce. Nezáleží na tom, či bábätko má alebo nemá rado vodu, originálna hračka do vody môže byť vždy skvelým pomocníkom. Malí milovníci vody si s nimi užijú kúpeľ ešte o niečo viac a tí, ktorí si vo vode príliš neveria, sa napríklad rozptýlia a zvládnu kúpeľ ľahšie.

Zaujal ma veselý krab, ktorý tvorí vo vani sám veľa bubliniek a mydliniek. A pri tom vám ešte zaspieva.

 

 

4. Detská kuchynka 

Ak hľadáte darček pre staršie bábätko, ktoré už stojí, skúste detskú kuchynku. Nájdete ich v toľkých veľkostiach, tvaroch, farbách, vyrobené z rôznych materiálov a vybavené rôznym príslušenstvom. Deti sa s kuchynkou učia koordinovať svoje ruky, porozumieť svetu chutí, tvoria si vzťah k vareniu a rozvíjajú svoju fantáziu.

Mne úplne nadchla detská kuchynka so 65 dielmi príslušenstva, ktorá navyše vydáva zvuky (napríklad zvuk vyprážania) a môžete ju napojiť na tečúcu vodu.

5. Autíčko Audi R8 

Úplne úchvatné je, ako výrobcovia dokážu vyrobiť verné kópie skutočných typov vozidiel v oveľa menšom variante. Malé elektrické autíčko Audi R8 sa leskne rovnako ako jeho veľká varianta, len tá cena je rádovo oveľa nižšia. Má koženú sedačku, penové kolesá a môžete si v ňom naladiť rádio. Ktorému malému uličníkovi by sa taký luxus nepáčil?

6. Detský vysávač 

Deti milujú napodobňovať všetko, čo robia dospelí. A to aj činnosti, ktoré nás už napríklad toľko nebavia, vrátane vysávania. Rôzne upratovacie sady budú skvelým darčekom pre najmenších. Môžu potom mamičkám hrou pomáhať s upratovaním domácnosti, zabaviť sa na tú dobu, kedy je potrebné niečo vybaviť a zároveň si už od mala zvykať na to, že je to súčasť každodennej rutiny.

Detský vysávač na Mamido navyše naozaj vysáva!

 


Keby ste si s výberom darčeka pre najmenších stále nevedeli rady, skvelý pomocník bude prehľad vývoja bábätka od 1 mesiaca do 3 rokov. Podľa toho odhadnete, aké hračky sa hodia práve pre toho drobčeka, ktorého chcete obdarovať vy.

TIP NA ZÁVER: Pokiaľ chcete doladiť tohtoročné darčeky do posledného detailu, prečítajte si naše nápady na originálne balenie vianočných darčekov.