Ako vybrať detskú autodráhu

Autodráhy, to je svet rýchlych kolies, dlhých tratí a nekonečnej zábavy. Autodráhy sú obľúbené nielen u chalanov a pokiaľ práve po nejakej pokukujete, pomôžeme vám sa v nich zorientovať.

 

Je detská autodráha to, čo hľadáte?

Možno ešte zvažujete, či do detskej izbičky patrí práve autodráha. Ak máte práve na papieri pre a proti, zrekapitulujme si ich v našom prehľade.

V čom autodráhy letia

  • Dynamická a zábavná hračka - dovoľuje deťom ponoriť sa do hry na dlhé hodiny a priviesť ich z online sveta závodných hier, do toho reálneho
  • Komunitná hračka - je to skvelá zábava pre kamarátov alebo malé skupinky. Každý sa môže vydať svojím autom, alebo usporiadajte preteky. Ak vás často navštevujú známi, iste autodráha nájde využitie
  • Podporuje fantáziu - za každým autom sa v detskej fantázii objaví nový príbeh, každá hra je trochu iná, a to deti baví
  • Tréning jemnej motoriky - jazda s autíčkami pomáha deťom trénovať svoje prsty, správny úchop i odhad. Učí sa navyše o priestore a možnostiach pohybu
  • Zábava v každom veku - hrať sa s autodráhou, to deti neomrzí. Zajazdiť si s autami nadchne deti v škôlke a rovnako tak školákov, ktorí si tak oddýchnu po dlhom dni v lavici. Je to teda investície na mnoho rokov dopredu
     

Kde sú drobné brzdy

  • Priestor - Väčšie typy autodráh môžu zabrať veľa miesta. Všetky sú skladacie, ale niekedy sa vám nehodí hračku neustále skladať a rozkladať.
  • Podporuje súťaživosť - prílišné pretekanie môže v deťoch vzbudiť negatívne emócie spojené s prehrami. V tom prípade je dobré, ak sa do hry zapojí dospelý a situáciu upokojí. 

Autodráha pre najmenších

Pokiaľ máte doma deti vo veku okolo 3 rokov, hodí sa pre nich skôr civilné než závodné autodráhy. Súťaživosť im ešte nie je vlastná a prehry zle znášajú. Mladšie deti ocenia napríklad rôzne zostavy s garážami, ktoré rozvíjajú detskú orientáciu v priestore a logické myslenie. Odporúčame veľké garážové parkovisko autodráha.

Ďalšie autodráhy pre najmenších sú drevené autodráhy. Drevená autodráha je príjemná na dotyk, zvládne aj hrubšie zaobchádzanie menej šikovných ručičiek. Náš tip je napríklad drevená autodráha s príslušenstvom.

 


Závodenie pre starších

Ak sa obzeráte po autodráhe pre deti od 6 rokov, hľadajte už komplexnejšie zostavy. V tomto veku si užijú nielen pretekanie, ale tiež trochu zložitejšie zostavovanie celej dráhy. Tiež odporúčame vybrať takú, ktorá už má viac doplnkov a automobilov. Veľmi obľúbená autodráha pre starších chlapcov je Slot racing autodráha.

A keď klasické manuálne autodráhy nestačia, skúste elektrické pretekárske dráhy na ovládanie. Tie budú baviť staršie deti i viac technické typy. Pretekári si užijú adrenalín z rýchlej jazdy aj keď úplne bezpečne. Niektoré rýchlostné autodráhy rozbehnú autíčka aj na 20 km / h. Pre staršie deti odporúčame rýchlostnú autodráhu Racing, ktorá má v sade naviac aj vláčiky.

 

 

Hľadáte niečo špeciálne? Čo takto svietiace autodráha

U autíčok, ciest a semaforov to nekončí. Autodráhy majú mnoho rôznych druhov a originálnych vylepšení. Niektoré napríklad v tme svietia. Na trh prišli zaujímavé svietiace autodráhy, ktoré kombinujú stavanie, jazdu s autíčkami a navyše prenesú deti do magického svetielkujúceho sveta. Svietiace autodráha Tracks je navyše zo 360 dielikov, takže ju môžete postaviť zakaždým inak.

Do iného sveta sa prenesú deti tiež s rôznymi tematickými autodráhami. Chcete sa prechádzať medzi dinosaurami? Alebo vyjsť s hasičskými autami? Taktiež deti fascinujú policajné húkačky a chceli by sa preháňať s malým policajným vozidlom? Aj takéto autodráhy si môžete zaobstarať. My odporúčame autodráhu, ktorá kombinuje hneď niekoľko kúziel - svietiaca autodráha s dinosaury.

 

 

Vedel, objednal, pretekal

Ak teda budete vyberať autodráhy myslite na:

  • Vek dieťaťa - máte doma trojročného a mrzelo by ho, keby prehrával preteky, alebo veľkého pretekára, ktorý chce čo najväčšiu rýchlosť?
  • Typ autodráhy - chcete staviť na klasiku, alebo by mala byť autodráha svietiace?
  • Priestor v detskej izbičke - zvládnete tam rozložiť pretekárske autodráhu na ovládanie, alebo stavíte na vyššiu zostavu parkovacích garáží?
  • Údržba autodráhy - láka vás skôr prírodné drevená autodráha, alebo stavíte na plast, ktorý ľahko opláchnete?

Potom už len nazrite do kategórie autodráhy a vyberajte tú pravú presne pre vás. Možno vás poteší, že je tam práve teraz veľa zliav.